Hoe kun je meedoen?

September en oktober

In deze periode is het meeste werk te doen en kunnen we je hulp goed gebruiken! Wat kun je doen:
– Druiven plukken (uit je eigen tuin, of als onderdeel van een pluk-team bij iemand die ze niet zelf kan plukken)
– Meehelpen met het verwerken van de oogst in de oogstweekenden in september en oktober. Je kunt een paar uurtjes de handen uit de mouwen komen steken en helpen met kneuzen en persen op onze productielocatie. Proef hoe lekker vers druivensap is en ontdek hoe elke tuin weer zijn eigen smaak heeft. Wij zorgen voor wat lekkers.
– Meehelpen in de organisatie door in je eigen buurt een coördinerende rol te vervullen. Mensen die mee willen doen komen bij jou de kratjes halen en brengen de oogst naar jou toe. Je kunt samen met anderen uit jouw buurt een pluk team vormen of organiseren dat er pluk-hulp komt waar dat nodig is. Echt iets voor mensen die het leuk vinden om samen te werken met anderen, van organiseren houden en het ook leuk vinden om de Verborgen Wijngaard te laten groeien.

Januari
Er zijn verschillende gistings-fasen. De wijn-in-wording wordt meerdere keren ‘overgeheveld’ naar andere vaten om het te scheiden van de dode gistcellen die op de bodem rusten. Ook hier kunnen we hulp bij gebruiken.

Maart
De wijn-in-wording wordt overgeheveld naar de wijnfles. Er gaat een kurk op en er komt een mooi etiket op de fles. Je kunt meehelpen bottelen en etiketteren.
​De wijn rijpt door op de fles, dus nu is het een kwestie van wachten.

Juni
De wijn is klaar! Kom je proeven tijdens het oogstfeest?